Disney deelt nieuwe beelden van Tiana’s Bayou Adventure

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 30 mei 2024.

Nieuws uit de parken

  • De nieuwe aflevering van de YouTube-serie We Call it Imagineering is verschenen en deze focust zich op sound design in de Disney parken. In Tiana’s Bayou Adventure speelt muziek een belangrijke rol en de Imagineers nemen ons daarom mee in de attractie. Onder andere de eindscène is nu al te zien.
  • We Call it Imagineering onthult ook drie van de nieuwe nummers voor de Country Bear Musical Jamboree in het Magic Kingdom. Die nummers zijn ‘A Whole New World’ uit Aladdin, ‘Try Everything’ uit Zootopia en ‘The Bear Necessities’ uit The Jungle Book.
  • De bouwhekken in het Marokka-paviljoen in EPCOT verdwijnen langzaam en dus wordt er meer duidelijk over wat er opgeknapt is. Maar daar is niet iedereen even blij mee. Het authentieke tegelwerk door Marokkaanse ambachtslieden is vervangen voor een low budget oplossing.
  • Nu de droneshow Disney Dreams That Soar elke avond in Disney Springs wordt opgevoerd, heeft Disney Live Entertainment een foto gedeeld van het projectteam dat de show tot leven heeft gebracht, samen met foto’s van de tests.
  • Een tijdje geleden was Amandla Stenberg, hoofdrolspeler van The Acolyte, in Disneyland om alle activiteiten van Season of the Force te beleven. Daarvan is nu een filmpje online verschenen.
  • Gaat Hyperspace Mountain in Disneyland Paris dan eindelijk plaatsmaken voor de oude versie van Space Mountain? WDW News Today denkt van wel. Bij de attractie zijn bouwhekken geplaatst, zoals te zien in het X-bericht van DLP Works.

Bioscoop en Disney+

  • Zoals aangekondigd is gisteren de eerste teaser trailer van Moana 2 verschenen. Tegelijkertijd verscheen ook een nieuwe poster. De film speelt zich drie jaar na het eerste deel af. Moana beantwoordt een oproep van haar reizende voorouders om onbekende wateren te verkennen en nieuwe uitdagingen aan te gaan.
  • In een nieuwe featurette vertelt de cast van The Acolyte wat het voor hen betekent om nu onderdeel te zijn van Star Wars. Aan het woord komen Dafne Keen, Manny Jacinto, Amandla Stenberg, Carrie-Anne Moss en Charlie Barnett.
  • Een van de personages die we gaan zien in The Acolyte, is Vernestra Rwoh gespeeld door Rebecca Henderson. Dit personage debuteerde in de boeken van The High Republic. Op de officiële Star Wars staat nu een artikel dat haar verhaal tot nu toe samenvat.
  • Disney+ heeft nieuwe informatie onthuld over twee nieuwe series die naar de streamingdienst komen. Op 21 juni is de Japanse anime Code Geass Rozé of the Recapture te zien. In 2025 verschijnt de Koreaanse spy thriller Tempest.
  • Na een aantal korte teasers is daar dan eindelijk de volledige trailer van The Bear seizoen 3. Helaas is een releasedatum voor Nederland en België nog niet bekend.

Overig nieuws

  • In april probeerde de investeerder Nelson Peltz een plek te bemachtigen in de Raad van Bestuur van The Walt Disney Company. Die proxy-strijd verloor hij. En nu is bekend dat Peltz al zijn aandelen (met een waarde van ongeveer 1 miljard dollar) heeft verkocht.
  • Met de introductie van Hulu on Disney+ veranderde het logo van Disney+ van donkerblauw naar een blauwgroene kleur. Jackson George, senior vice president creative advertising bij Disney Entertainment, vertelt er nu meer over. Ze noemen deze nieuwe kleur Aurora, een verwijzing naar aurora borealis (het noorderlicht) maar ook naar prinses Aurora uit Sleeping Beauty. Extra bonus is dat de app zich nu meer onderscheidt van andere streamingdiensten die ook blauw als hoofdkleur gebruiken (zoals Max).
  • Als tie-in met de release van The Acolyte op Disney+, krijgt de langlopende game Star Wars: The Old Republic een reeks items gebaseerd op de serie. Het gaat om de Dark Harbinger Armor Set, de Serpent’s Tongue Vibroblade en kapsel- en baardaanpassingen geïnspireerd door de Wookiee Jedi.
  • Later dit jaar zal een Little Golden Book verschijnen gebaseerd op de attractie Tiana’s Bayou Adventure. Een exacte releasedatum is nog niet bekend, maar het boek is al wel te bestellen. Ook zal het waarschijnlijk in de parken verkocht gaan worden.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.