Achter de schermen bij Le Pays des Contes de Fées in Disneyland Paris

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 2 september 2024.

Nieuws uit de parken

  • Walt Disney Imagineering en Disneyland Paris hebben een kijkje achter de schermen gegeven bij de nieuwe scènes die zijn toegevoegd aan Le Pays des Contes de Fées. Na een lange sluiting zijn scènes toegevoegd gebaseerd op FrozenWinnie the Pooh en Up. Onderstaande video toont de creatie van de nieuwe scènes, evenals het proces van het installeren van de scènes tijdens de langdurige renovatie van de attractie.
  • Afgelopen zaterdag was voorlopig de laatste voorstelling van Disney Jr. Dream Factory te zien in het Walt Disney Studios Park. Deze trok veel bezoekers naar Studio D. Binnenkort zal daar entertainment met Minnie Mouse te zien zijn.
  • Tickets voor de Disneyland Pass Night op 13 september, met Back to the 2000’s-thema, zijn uitverkocht. Voor mindervaliden + 1 begeleider zijn er bij de ingang nog wel tickets met korting te koop.
  • Disneyland Resort heeft nieuwe winkels en eetgelegenheden aangekondigd voor Downtown Disney. Te beginnen met Avengers Reserve vanaf komende winter. Hier zullen verzamelobjecten, kleding, accessoires, speelgoed en strips van Marvel te koop zijn. Ook D-Lander Shop zal vanaf komende winter openen. Hier kunnen bezoekers kleding, accessoires en sierraden kopen. Marceline’s Confectionery zal uitgebreid worden en opnieuw vormgegeven worden onder de naam Disney Wonderful World of Sweets. Ook Earl of Sandwich wordt vernieuwd met een nieuw concept: The Carnaby Tavern.
  • Bezoekers van Disneyland in Anaheim kunnen vanaf deze week Isabela en Luisa ontmoeten, de zussen van Mirabel uit Encanto. Dit zal echter wel maar tijdelijk zijn, al is er geen einddatum bekend. Luisa is sinds gisteren te zien en Isabela zal vanaf morgen gasten ontmoeten.
  • Wanneer Disney After Hours in 2025 terugkeert naar Magic Kingdom, zal ook de vuurwerkshow Disney Enchantment terugkeren. Eerder dit jaar werd Disney Enchantment exclusief aan gasten gepresenteerd tijdens Disney After Hours, en het After Hours-voordeel keert dus ook in 2025 terug.

Bioscoop en Disney+

  • Later deze maand begint de nieuwe Marvel-serie Agatha All Along op Disney+. Naast een nieuwe poster is er ook een nieuwe featurette verschenen. Deze focust op de verschillende heksen die we in de serie gaan zien.
  • Het succes van Inside Out 2 blijft aanhouden. De film heeft inmiddels 1,666 miljard dollar opgebracht. Het heeft daarmee de remake van The Lion King uit 2019 ingehaald en staat op plek 9 van de succesvolste films wereldwijd. Het is sowieso een goede zomer voor Disney. Naast de successen van Inside Out 2 en Deadpool & Wolverine doet Alien: Romulus van 20th Century Studios het ook prima met een opbrengst van bijna 300 miljoen dollar.
  • De nieuwe serie Say Nothing van FX is vanaf 14 november te zien op Disney+. De serie vertelt het verhaal van verschillende leden van het Ierse Republikeinse Leger (IRA). De cast bestaat onder anderen uit Lola Petticrew, Hazel Doupe, Anthony Boyle en Josh Finan.

Disney Cruise Line

Overig nieuws

  • Carl Weathers heeft postuum een ster gekregen op de Hollywood Walk of Fame. Weathers was in recente jaren vooral bekend als Greef Karga in The Mandalorian. Tijdens de ceremonie hield Bryce Dallas Howard, een van de regisseurs van die serie, een toespraak.
  • Afgelopen weekend was de Hollywood Bowl in Los Angeles het decor van de Infinity Saga Concert Experience van Marvel Studios. Daar werd onthuld dat dit concert volgend jaar door verschillende orkesten wordt opgevoerd tijdens een wereldtournee. Het is nog niet bekend of Nederland daar bij zal zitten. Overigens was de ‘post credit scene’ van het concert een live uitvoering van het nieuwe Fantastic Four thema.
  • Marvel heeft de cover van Deadpool & Wolverine: The Art of the Movie onthuld. Het boek, vol met artwork en interviews, is vanaf 29 oktober verkrijgbaar.
  • De populaire gratis multiplayergame Fall Guys heeft een teaser op X gepost van een nieuwe samenwerking met Marvel. Te zien is een overwinningskroon bedekt met spinnenweb. Het lijkt dus veilig om aan te nemen dat het hier om Spider-Man gaat.
  • Ter ere van World Princess Week is Disney een samenwerking aangegaan met de Grammy-winnende zangeres Coco Jones om een ​​frisse versie te maken van het iconische ‘Almost There’ uit The Princess and the Frog. Nu beschikbaar op de verschillende muziekstreamingdiensten.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.