D-Tales #122 – Jorn gaat naar Tokyo, hoe ziet de voorbereiding eruit

D-Tales #122 – Jorn gaat naar Tokyo, hoe ziet de voorbereiding eruit
D-Tales

 
 
00:00 /
 
1X
 

Eind deze maand is het zover. Dan gaat Jorn richting het oosten en als kers op de taart zal hij het Tokyo Disney Resort bezoeken. Het wordt zijn tweede bezoek en daarom duiken we in de voorbereiding voor een dergelijke reis. Hoe zit het met de toegangskaarten, het verblijf, wat zijn de must-do’s en hoe anders zijn de parken ten opzichte van bijvoorbeeld Europa en Amerika.

Uiteraard staan we ook even stil bij de totstandkoming van dit resort en welke ooit voor Parijs en Califorië bedoelde attracties en concepten, uiteindelijk hier terecht zijn gekomen.

Dank overigens aan alle tipgevers en vragenstellers! Na afloop van Jorn’s reis gaan we uiteraard terugkijken op onze tips en tricks en welke inzichten hij heeft opgedaan voor zijn volgende reis.

(headerfoto: TDR Explorer)

3 reacties

 1. Ik wens Jorn veel plezier in Japan. Vorig jaar voor het eerst geweest en is zeer bevallen! Zelf ben ik naar Tokyo, Kyoto en Osaka geweest en ben ervan overtuigd snel weer eens terug te gaan.

  Ook ik ben drie dagen in Tokyo Disney geweest. Veel punten hebben jullie al in de Podcast genoemd, dus die zal ik niet herhalen. Echter zijn mij de volgende punten ook nog opgevallen tijdens mijn trip.

  Eerste wat opvalt wanneer je Parijs gewend bent is dat dat het park PRECIES op het tijdstip opent. Dat wilt zeggen op de seconde! Niet 1 seconde vroeger, of 1 seconde later. Nee op de seconde. Ik zou zeggen pak je Apple Watch erbij.

  Zoals Michiel al terecht heeft genoemd in de Pocast, gaan veel bezoekers bij de opening rennen. Niet voor een attractie, maar voor een plaats voor de parade. Die pas 3-4 uur later begint. Bij de parade zit echter 99%, waardoor je vaak als je “laat” bent altijd nog een goed zicht hebt op de parade.

  Bij de opening van Tokyo DisneySEA had ik verwacht dat iedereen naar Tower of Terror zou lopen (want iedereen ging naar links). Echter, dit is voor Toy Story Mania… je kan dus rustig wandelen voor een Fastpass voor Tower of Terror hier rent niemand naar toe, behalve een verdwaalde Westerling 😄

  Ik weet dat Jorn geen groot liefhebber is van characters. Voor diegene die dit wel zijn is het volgende goed om te weten, want dit staat wel op de Japanse kaart, maar niet op de Engelse. Op bepaalde tijdstippen verschijnen er X aantal Mystery Characters. Denk hier bijvoorbeeld aan characters die je niet snel ziet in Amerika of Parijs: Big Bad Wolf, Berlioz, Reddertjes, Toulouse, Marie & Gideon.

  Locatie:
  – In Disneyland is dit bij de entree voor de World Bazar.
  – DisneySEA is dit tussen Tower of Terror Memorabilla & Sailing Day Buffet.

  Leuk om te zien is de lokale bevolking omgekleed te zien als hun favoriete Disney figuur. Ik ben ook met een aantal Cosplayers op de foto geweest. Waarderen ze heel erg!

  Over foto’s gesproken; In Amerika en Parijs heb je in de parken specifieke geadviseerde Foto locaties om de perfecte foto te nemen. In Japan heb je geadviseerde foto locaties om een foto te maken van je Duffy beer.

  Ook in Tokyo hebben ze een Halloween/Kerst een Nightmare before Christmas overlay voor de Haunted Mansion.
  In de podcast hoorde ik trouwens het advies voorbijkomen om de Single Riders Que te gebruiken. Zelf heb ik deze maar een keer gebruikt bij Splash Mountain, maar viel mij wel iets opvallends op wat ik niet eerder heb gezien. Als man uit de Singles Que wordt je niet naast een vrouw geplaatst en vice versa. Hierdoor duurde de Single Riders Line wel langer. Weet echter niet of dit ook bij andere attracties wordt gehanteerd.

  De wachtrij voor Indiana Jones Temple of the Crystal Skull is nog indrukwekkender dan in Anaheim!

  Mijn drie favoriete snacks (, maar heb er natuurlijk veel meer op)
  – Tomato & Basil Popcorn in Mediterranean Harbor;
  – Chicken & Waffles bij Camp Woodchuck Kitchen;
  – Green Alien Mochi in the American Waterfront.

  Restaurants die ik adviseer:
  – S.S. Colombia Dining Room
  – Queen of Hearts Banquet Hall

  Voor de laatste updates en snacks vanuit Tokyo Disneyland Resort is het volgende Twitter account goed om te volgen: @TDRExplorer.

  Afsluitend denk ik persoonlijk dat het goed is om de volgende twee websites te benoemen ter voorbereiding van je Tokyo Disney trip:

  – TDR Explorer
  https://tdrexplorer.com

  – Disney Tourist Blog / Tokyo Disney Trip Planning Guide
  https://www.disneytouristblog.com/tokyo-disney-trip-planning-guide/

 2. Leuk hoor Jorn!!
  Ik heb vanmorgen de podcast afgeluisterd en ik begreep al dat je niet echt iemand bent om met rope drop al bij de ingang te staan. Nou dat zijn wij ook niet en in die 4 keer dat ik in het Tokyo Disney resort ben geweest heb ik er nooit hinder van ondervonden. Vooral lekker genieten van wat je allemaal gaat zien! Laat je niet gek maken door alle horror verhalen.

  Ik moet wel zeggen dat ik Winnie The Pooh zelf wat vond tegenvallen…Monsters Inc vond ik veel leuker. Maar dat is een smaak kwestie. Big band beat is een goede keuze voor je show ticket! Ik weet dat je ook niet echt een parade mens bent maar sla de Dreamlights parade echt niet over, ik beloof je dat je de volgende avond weer lekker klaar zit om hem nog een keer te bekijken 😉

  Ook moet je echt de tijd nemen om wat restaurants te bezoeken in de parken en niet alleen te gaan voor snacks. Ristorante di Canaletto is erg goed en een persoonlijke favoriet van ons is East side cafe in World Bazaar……comfort food 😉 En echt heel erg goedkoop! Je hoeft ook nergens fooi te geven dat is ook zo opmerkelijk.
  Ik als niet vlees eter heb een uitzondering gemaakt om één keer de Gyoza bun en de Chandu tail te nemen. Waren beiden erg lekker…maar voor één keer. Maar volgens mij is de Chandu tail niet meer verkrijgbaar en hebben ze nu een Chandu bun met curry vulling in de aanbieding.
  Die green alien mochi balletjes vond ik echt helemaal niks, snap de hype niet en ook de popcorn is zwaar overhyped.

  Ik begrijp ook dat je een JR pass hebt aangeschaft? Het is mogelijk om van te voren plaatsen te bespreken, zonder kosten, op het station. Dan weet je zeker dat je zitplaats hebt. Wij waren het een keer op één traject vergeten te doen en toen moesten we ineens op de gang staan voor een uurtje of 2,5…nou das niet zo fijn. Beter voorkomen dan genezen. En ook netjes in de rij gaan staan op het peron 😉

  Neem geen moeite om Universal Osaka in overweging te nemen, wij zijn daar vorig jaar geweest en vonden het een zware tegenvaller. Orlando is wat dat betreft leuker opgezet. De stad Osaka is overigens ook niet echt een meerwaarde moet ik zeggen vooral niet als je al Tokyo en Kyoto doet. Nara is dan een leuker en afwisselender alternatief.

  Ik denk dat je zwaar onder de indruk terugkomt. Wij dachten ook dat het once in a lifetime zou zijn maar wij prefereren dit resort en land boven alle andere ter wereld en als je er één keer geweest bent en merkt dat het helemaal niet zo ingewikkeld is dan is het niet meer zo vanzelfsprekend dat je altijd de keuze op WDW of DLR laat vallen. Veel plezier in ieder geval!!

  Groetjes Erik
  PS: en hierna Hong Kong en Shanghai combineren!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.