D-Tales #085 – 20th Century Disney, Pixar Pier en kerst in Parijs

Deze aflevering van D-Tales heeft alles wat je inmiddels van ons kan verwachten: we schieten in sneltreinvaart door het Disney-nieuws van de afgelopen week, zonder enige vorm van structuur. Precies zoals je van ons al 85 afleveringen gewend bent.
D-Tales
D-Tales
D-Tales #085 - 20th Century Disney, Pixar Pier en kerst in Parijs
/

Deze aflevering van D-Tales heeft alles wat je inmiddels van ons kan verwachten: we schieten in sneltreinvaart door het Disney-nieuws van de afgelopen week, zonder enige vorm van structuur. Precies zoals je van ons al 85 afleveringen gewend bent.

Zo hebben we het onder andere over het grote gerucht van een aankomende overname: is The Walt Disney Company geïnteresseerd in het overnemen van de film- en televisietak van 20th Century Fox? Helemaal nu Fox zelf bij Disney langs is gegaan om de interesse te peilen. Avatar en X-Men komen hiermee in één klap onder de grote Disney paraplu, maar wat moet er bijvoorbeeld gedaan worden met Blue Sky Studios en series als The Simpsons?

We schieten daarna snel door naar Parijs; hier staat het kerstseizoen voor de deur. Wat brengt Disneyland Paris ons dit jaar allemaal? Van Goofy’s Incredible Christmas projectieshow op onze Tower is de stap snel gemaakt naar de Sunset Seasons Holiday Show op de Tower of Terror in Disney’s Hollywood Studios. En eenmaal in dat park aangekomen kan een #verticaalgaan nooit lang op zich laten wachten natuurlijk.

Ook in Anaheim staan er wat bouwplannen op stapel. Zo wordt Paradise Pier omgebouwd tot Pixar Pier. Deze week kwamen daar meer details en concept arts voor naar buiten; de perfecte kans voor ons om dit project eens uitvoerig te analyseren.

Anaheim is daarnaast nog op een andere manier in het nieuws deze week; er is een kleine fittie gaande tussen de Los Angeles Times en Disney. Oorzaak: een artikel over de verstandhouding tussen Anaheim en Disney. Hier kwam Disney niet goed in naar voren. Gevolg: de filmrecensenten van de Los Angeles Times werden niet meer uitgenodigd bij Disney persvoorstellingen. Een aantal mede-journalisten viel hier over en namen het op voor de krant. Met succes: inmiddels is bekendgemaakt dat Disney het verbod voor de LA Times journalisten heeft opgeheven.

Wat filmnieuws – check de cast van de live-action The Lion King!!! – en meer bouwupdates verder en de 85ste aflevering van D-Tales zit er weer op. Volgende week gewoon weer; dan aflevering 86!

Over D-Tales

D-Tales is de Nederlandstalige Disney-podcast. Elke week nemen Jorn, Ralf en Michiel de belangrijkste nieuwtjes over de parken, films en andere Disney-gerelateerde zaken met je door. Je kunt D-Tales volgen via:

  • onze site, D-log.nl.
  • iTunes en de Apple podcast app. Directe link: https://itunes.apple.com/nl/podcast/d-tales/id1089214531?mt=2
  • YouTube. Tenzij we een podcast op lokatie opnemen, kun je ook meekijken met de opnames, normaal gesproken elke dinsdagavond om 21 uur live.
  • Stitcher
  • TuneIn
  • en natuurlijk elke podcast-app naar keuze op zowel iOS als Android. Denk bijvoorbeeld aan Simplecast, Overcast en Pocketcast.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.