25 jaar Disneyland Paris: jullie verhalen

In de opmaat naar het 25 jarig jubileum op 12 april aanstaande deden we in D-Tales een oproep: ‘Wat is jouw mooiste herinnering aan Disneyland Parijs. Op Twitter, Facebook, de Site en per mail ontvingen we tientallen berichten. Op deze pagina verzamelen we ze!

Erik Moonen via D-log.nl
Mijn persoonlijke hoogtepunt van 25 jaar Disneyland Parijs.
Al sinds klein jongetje gefascineerd door Disney films en idolaat van pretparken was ik ook sinds dat ik een besef van Disneyparken had al bezig met dromen van een bezoek aan de parken in de USA. Toen ik 14 was ging het resort in Parijs open en ik heb de opening toen ontelbare keren teruggekeken op mijn speciale VHS videoband (waar niemand aan mocht komen). Drie jaar later in 1995 was het dan eindelijk zover, van het bij elkaar gespaarde geld van mijn eerste baantje heb ik samen met mijn toemalige beste vriendin, nu mijn vrouw en mede Disney nerd, een reisje geboekt naar Disneyland Parijs. Voor mij is nog steeds het meest indrukwekkende moment geweest toen ik voor de eerste keer Main Street op liep. Het was november en Space Mountain was net een paar maaden open, alles was in kerstsfeer. De parade zou beginnen en ik heb echt letterlijk tegen mijn tranen moeten vechten, zo emotioneel vond ik het om dan toch eindelijk na zoveel jaren dromen in een Disney park te zijn. Nu vele jaren en tientallen bezoeken aan de Disney resorts wereldwijd later moet ik nog steeds altijd denken aan dat ene moment als ik vertrek naar het resort in Parijs.

Tess via D-log.nl
In ’92 was ik er voor het eerst, het park was net een paar maanden open, maar ik was pas 11. Cadeau gekregen van mijn opa. Heel lief, maar herinner mij er nog weinig van. De 2e keer dat ik ging was pas in 2008. Daar heb ik mijn mooiste moment beleefd, dat ik het park binnen kwam, onder het station door liep en het kasteel zag. Ik kreeg tranen in mijn ogen. Dat gevoel wat ik had is onbeschrijfelijk.

Des Beijloos via D-log.nl
Maar mijn persoonlijke hoogtepunt van 25 jaar Disneyland Parijs is toch wel dat ik in 1999 in zwembad van Davy Crockett Ranch werd gebeld door mijn mentor met de mededeling:
Des jongen, je bent geslaagd voor je (middelbare school) diploma. Een moment om nooit meer te vergeten!

Dennis Broekhart via D-log.nl
Mijn mooiste moment van 25 jaar Disneyland was vorig jaar juli. Mijn vriendin en ik stonden een uur in de brandende Marne La Valleese zon te wachten voor de parade. Voor deze disneytrip had mijn vriendin speciale Mickey Mouse oren gemaakt, zij in het thema van Pirates of the Caribbean en ik een Buzz Lightyear thema. Terwijl ik met Buzz oren en Buzz T-shirt de parade sta te bekijken, komt dan eindelijk de Toystory praalwagen aan met Jessy en de soldaten voorop. Ze doen hun dansje en opeens ziet Jessy mij in het publiek staan en geeft mij een knuffel. Om het mooier af te maken Buzz Lightyear heeft mij ook gespot en geeft mij een saluut.

 

3 reacties

  1. Maarliefst 8 keer samen met mijn opa en ouders geweest, ouders zijn er nu nog steeds dol op. Bezoek nog zeker medere keren per jaar het resort in Parijs, maar nu ook met mijn vrienden en mijn vriendin, die ook ontzettend kan genieten van de Disney magie.
    Elke keer weer kan ik genieten van elk klein hoekje waar ik een herinnering kan vinden.

  2. Wat leuk om deze verhalen allemaal te lezen zeg. Ik ben zelf 38 keer geweest en nog steeds heb ik het gevoel thuis te komen. Wat een heerlijke plek is Disneyland. Ik heb zoveel meegemaakt en ik heb zeker een hoop hoogte punten. De alle eerste keer naar Disney. Wachten voor de poort van frontierland en als de poorten opengaan dan rechtstreeks naar big thunder mountain. Wat ik hier nou het mooiste aan vind is dat mensen zelf gaan rennen in de wachtrij. Ha ha blijft mooi. Zomers als het warm is met je voetjes in disneylake. Kopje thee drinken in het Disneyland hotel. Eten de eerste keer bij walt’s en dan naar buiten kijken en het begint te sneeuwen. De wandeling van hotel santa fe richting het park. Ook als je al zo vaak bent geweest, keer op keer nieuwe dingen ontdekken. Een batle met je vrouw in buzz light Year laserblast. Eigenlijk te veel om op te noemen. Alles maar ook echt alles blijft een hoogtepunt bij mij

  3. Mijn mooiste moment van 25 jaar Disneyland was vorig jaar juli. Mijn vriendin en ik stonden een uur in de brandende Marne La Valleese zon te wachten voor de parade. Voor deze disneytrip had mijn vriendin speciale Mickey Mouse oren gemaakt, zij in het thema van Pirates of the Caribbean en ik een Buzz Lightyear thema. Terwijl ik met Buzz oren en Buzz T-shirt de parade sta te bekijken, komt dan eindelijk de Toystory praalwagen aan met Jessy en de soldaten voorop. Ze doen hun dansje en opeens ziet Jessy mij in het publiek staan en geeft mij een knuffel. Om het mooier af te maken Buzz Lightyear heeft mij ook gespot en geeft mij een saluut.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.