25 jaar Disneyland Paris: 2017

Op 12 april 2017 viert Disneyland Parijs haar 25e verjaardag. In deze reeks lees je van dag tot dag hoe elk van die 25 jaren er uit zagen. Na 25 artikelen zijn we eindelijk aangekomen bij het jaar waarin de 25e verjaardag vol los zal barsten: 2017. Het jaar dat nog maar net begonnen is, maar al veel nieuwigheden heeft onthuld.

Zo werd snel duidelijk dat Disneyland Paris, naar aanleiding van het succes van de Star Wars franchise die na The Force Awakens ook met Rogue One onvermoeid door blijft gaan, nog voor de start van de 25e verjaardagsfestiviteiten met een compleet nieuw seizoen zou komen: Season of the Force. Gebaseerd op de uitermate succesvolle viering in Disney Hollywood Studios brengt Disneyland Paris met Season of the Force de bekende characters uit de Star Wars Saga naar het Walt Disney Studios Park. Naast een patrouille van Storm Troopers, onder leiding van Captain Phasma, meet ‘n’ greets met verschillende Star Wars helden waaronder Chewbacca en Darth Vader en een ton aan Star Wars merchandise in de winkeltjes, is de exclusieve nieuwe avondshow toch wel de publiekstrekker van het evenement. Met live acteurs, lasers en projecties op de Tower of Terror wordt het Walt Disney Studios Park elke winteravond omgetoverd tot een walhalla voor dé Star Wars-fan. De spectaculaire avondshow sluit de dag in de Studios af; welke daarmee ook meteen wat uurtjes langer open is.

Met al dat Star Wars geweld in de Studios, kan er druk doorgewerkt worden aan de ombouw van Star Tours. Na de zusjes in Anaheim, Orlando en Tokio krijgt ook ‘onze’ versie een ombouw naar Star Tours 2 – The Adventures Continue. Een compleet nieuwe ervaring: C3PO neemt plaats in je Star Speeder 1000, je krijgt vooraf een 3D-bril uitgereikt want de gehele rit is nu in 3 dimensies. De hologrammen komen werkelijk op je af. Maar dat is niet het enige nieuwe aan de attractie. De originele Star Tour film, uit 1987, begon toch wel z’n oude leeftijd te vertonen. Voor Star Tours 2 is de film compleet in high-definition 3D met een enorme hoeveelheid aan alternatieve ritverlopen. Zo bestaat elke rit uit drie losse delen, die ieder willekeurig aanelkaar gekoppeld kunnen worden. Zo ontstaan ongeveer 96 combinaties die elke rit uniek maken!

Star Tours 2 – The Adventures Continue is op 24 maart 2017 feestelijk geopend in het bijzijn van Catherine Powell.

Maar met de opening van deze publieksfavoriet in Discoveryland zijn we er nog niet wat betreft het Star Wars nieuws in 2017. Er gingen al snel sterke geruchten dat Space Mountain: Mission 2 wellicht niet terug zou keren na de tweede, lange rehab in de eerste helft van 2017. Die geruchten bleken waar te zijn: Mission 2 wordt tijdens de opknapbeurt van de attractie verwijderd om plaats te maken voor: Star Wars Hyperspace Mountain: Mission Rebel!

Ons zo geliefde steampunk Jules Verne thema van “From the Earth to the Moon” zal nog enkele jaren plaats moeten maken voor een (tijdelijke) Star Wars overlay. Na het succes van de Hyperspace Mountain overlays in de Amerikaanse parken en in Hong Kong Disneyland, heeft men voor Parijs ook gekozen om de bekende elementen van de saga van George Lucas in de berg te implementeren. Het eindresultaat kunnen we pas later dit jaar, ergens in zomer 2017, gaan beleven, maar er was al veel te doen over onder andere het nieuwe logo dat geplaatst is boven de ingang van de attractie.

En daarmee werd het vanzelf het weekend van 24 maart – het persweekend en de officiële aftrap van de festiviteiten rondom de 25e verjaardag van Disneyland Paris. Het park kwam onder een deken van opknapwerkzaamheden uit om te schijnen als nooit tevoren. Versieringen in de themakleuren blauw en zilver verschenen langzamerhand op Main Street USA en Central Plaza. Tinkerbell zit verstopt op elke lantaarnpaal langs Main Street USA. De bekende Disneyfiguren verschenen als blauw/zilveren beelden op Central Plaza en Main Street Station werd uitgebreid met een state-of-the-art LED bord waarop Tinkerbell met pixie dust langzaamaan de cijfers ‘2’ en ‘5’ laat verschijnen. Het park is er klaar voor!

Op zaterdag 25 maart opende Catherine Powell, in het bijzijn van chairman Disney Parks & Resorts Bob Chapek, officieel de 25e verjaardag. Twee nieuwe shows debuteerden op het Royal Castle Stage: Mickey presents: Happy Anniversary Disneyland Paris en The Starlit Princess Waltz. In de eerste show presenteren Goofy en Max het Disneyland Park in het bijzijn van bekende Disneyfiguren. Ieder themaland van Disneyland Paris komt aan bod; met een eigen nummer en characters die daar helemaal thuis zijn. The Starlit Princess Waltz staat vervolgens helemaal in het teken van de Disneyprinsessen. Zo’n beetje elke prinses, van Sneeuwwitje tot aan Tiana, komen voorbij in een muzikaal spektakel.

Rond 17u debuteerde er een nieuwe parade: Disney Stars on Parade. Een compleet nieuwe, unieke parade speciaal gemaakt voor Disneyland Paris. Met floats van onder andere Finding Nemo/Dory, Peter Pan en als klap op de vuurpijl een levensgrote, mechanische steampunk-draak van Maleficent.

In de avond, als de schemer is ingevallen, wordt na een mooi concert van John Legend de nieuwe avondshow Disney Illuminations gepresenteerd. De opvolger van Disney Dreams! met Mickey Mouse als maestro. Hij neemt je mee door verschillende werelden, van The Lion King tot de live-action versie van Beauty and the Beast. Dit alles geprojecteerd op Le Chateau de la Belle au Bois Dormant met vuurwerk, fonteinen en andere special effects.

En dat is nog maar het begin van 2017! Star Wars Hyperspace Mountain: Mission Rebel moet nog open gaan en ook Pirates of the Caribbean is in onderhoud; hier zal Captain Jack Sparrow binnenkort in te vinden zijn. Wat het jaar verder nog gaat brengen zal je lezen op D-log.nl of horen in onze wekelijkse podcast D-Tales!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.