25 jaar Disneyland Paris: 2016

Op 12 april 2017 viert Disneyland Parijs haar 25e verjaardag. In deze reeks lees je van dag tot dag hoe elk van die 25 jaren er uit zagen. In 2016 debuteert een absolute topper, waar vanuit de hele wereld met jaloezie naar wordt gekeken: In het Animagique theater gaat vanaf 2 juli de grootse show Mickey and the Magician draaien.

De enorme inspanningen die in 2015 ook voor het publiek duidelijk werden, worden in 2016 onvermoeid doorgevoerd. In aanloop naar de 25e verjaardag in 2017 worden meer en meer attracties opgeknapt en in hun oude staat hersteld. Bij Big Thunder Mountain gaat men nog een stapje verder: werkelijk alle facetten van de rit worden aangepakt, met als kers op de taart: een compleet nieuwe ervaring met vuur, rook, licht en video effecten in de bekende lifthill scene. In het najaar wordt de attractie feestelijk heropend.

Waar in Amerika de Star Wars Franchise al jaren een dikke hit is met speciale Star Wars Weekends, marathons en attractie overlays, daar kwam Parijs er altijd een beetje magertjes vanaf. In 2016 begint daar verandering in te komen, mede ingegeven door het gigantische succes van The Force Awakens, het 7e deel in de Saga.

Voor het laatste jaar kunnen bezoekers genieten van de originele Star Tours attractie en jonge fans kunnen hun krachten meten met Darth Vader in de Jedi Training Academy.

Het Chaparral Theatre in Frontierland is vanaf 10 februari de plek voor The Forest of Enchantment: a Disney musical adventure. Deze show in Broadway stijl brengt, uiteraard met hulp van alle grote Disney helden een ode aan de natuur. Onder andere Pocahontas, Baloo en King Louie uit The Jungle Book, Tarzan, Rapunzel, Flynn Ryder en Merida (Brave) brengen de hits uit ‘hun’ films live ten gehore. Gedurende de zomer wordt de show vervangen door de populaire Frozen Sing-a-long

Op 25 september waait opnieuw een Amerikaanse traditie over naar Europa. De Disneyland Half Marathon doet zijn intrede. Voor kinderen zijn er diverse korte parcours uitgezet, er is een speciale 5 km Family Run (door het Disneyland Park!) en natuurlijk de halve marathon die de hardlopers door de parken, omliggende dorpen en backstage gebieden voert. D-log en D-Tales anchor Michiel liep ‘m mee!

Hét hoogtepunt van 2016 is echter de premiere van Mickey and the Magician in het Walt Disney Studios park. Deze speciaal voor Disneyland gecreëerde show vertelt het verhaal van Mickey Mouse, die zijn droom – waarin hij zelf een groot tovenaar wordt  – werkelijkheid ziet worden. Al direct na de premiere stromen alle fansites over van de lovende recensies over deze nieuwe show. Eindelijk kijkt de wereld weer naar al het moois dat in Parijs gaande is!

 

2 reacties

  1. Ik geloof dat er een fout in staat, Mickey The Magician wordt niet vertoond in het Cinemagique theater maar in het Animagique theater.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.