25 jaar Disneyland Paris: 2015

Op 12 april 2017 viert Disneyland Parijs haar 25e verjaardag. In deze reeks lees je van dag tot dag hoe elk van die 25 jaren er uit zagen. In 2015 begon steeds meer duidelijker te worden van de grootscheepse opknapbeurten richting de 25e verjaardag en werd de zomer één van de koudste ooit…

Met de kapitaalinjectie van 2014 op zak en de 25e verjaardag in 2017 op komst presenteert Disneyland in 2015 een ambitieus plan om, naast veel gebouwen op bijvoorbeeld Main Street, bestrating in de parkdelen en de kwaliteit van de restaurants niet minder dan tien attracties en shows onder handen te nemen: Space Mountain: Mission 2, Videopolis, “it’s a small world”, Big Thunder Mountain, La Cabane des Robinson, Peter Pan’s Flight, Pirates of the Caribbean, Animagique, Studio Tram Tour: Behind the Magic en Star Tours. Sommige van deze attracties worden grondig opgeknapt, anderen krijgen nieuwe effecten en ervaringen.

Space Mountain, Videopolis, It’s A Small World en Big Thunder Mountain beginnen in 2015 al aan hun maandenlange sluitingen, andere attracties volgen later.

De grote nieuwe trekpleister voor 2015 is een nieuwe invulling voor het zomerseizoen: de immens populaire film Frozen staat centraal in Frozen Summer Fun met een cavalcade, de toevoeging van Frozen aan avondshow Disney Dreams, een tot Arendelle omgebouwd hoekje van Frontierland en de nieuwe show Frozen Singalong in het al jaren leegstaande Chapparal Theatre.

De Frozen-toevoegingen slaan aan en zorgen voor hoopvolle bezoekerscijfers in de zomer.

In november slaat echter keihard het noodlot toe voor Parijs en dus ook voor Disneyland. Op vrijdagavond 13 november plegen terroristen meerdere aanslagen in Parijs met tientallen doden tot gevolg. De parken, die zich net aan het opmaken waren voor hun jaarlijkste kerst persevent, blijven uit voorzorg de hele zaterdag gesloten. Na overleg met de autoriteiten openen ze uiteindelijk pas op woensdag 18 november weer haar poorten. Drie dagen geen omzet maar ook een flinke klap voor het toerisme naar Frankrijk zullen een lange schaduw werpen op de financiële resultaten.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.