25 jaar Disneyland Paris: 2014

Op 12 april 2017 viert Disneyland Parijs haar 25e verjaardag. In deze reeks lees je van dag tot dag hoe elk van die 25 jaren er uit zagen. 2014 is het jaar waarop Ratatouille opent in de Walt Disney Studios en het resort wordt gered van de ondergang door een nieuwe kapitalisatieronde.

Dé headliner voor 2014 is uiteraard Ratatouille, L’Aventure Totalement Toquée de Rémy. Oftewel: Ratatouille, The Adventure. Op 14 juli opent Bob Iger het nieuwe themagebied waar deze attractie deel van uitmaakt. Gelegen direct achter Toon Studios en ‘naast’ Toy Story Playland, wordt in deze ‘Parijs setting’ wederom afstand genomen van het overkoepelende ‘working studios’ thema van het park.  Naast de attractie opent ook een winkel (Chez Marianne) én restaurant(Bistrot Chez Remy) in het gebied.

De rit is direct een topfavoriet van de bezoekers, die plaats nemen in vrij door de ruimte bewegende wagentjes, die – in drietallen- door de verschillende scenes (3d schermen en ‘real life sets’) worden geleid.

Ook in 2014 wordt Halloween groots gevierd. In 2013 debuteerden er 2 nieuwe wagens in de parade, in 2014 wordt daar een derde aan toegevoegd: ‘Raise the Rafters’ biedt plaats aan voor Disneyland Parijs 5 unieke figuren: de drie biggetjes, Klarabella en Karel Paardepoot (Horrace Horsecollar).

In dit jaar wordt ook een andere mijlpaal bereikt. Eén die voor bezoekers niet direct zichtbaar is, maar een belangrijke basis lijkt te leggen voor de toekomst van het park. Op 6 oktober wordt  een grote herkapitalisatie van de enorme schuldenlast bekend gemaakt waardoor het resort voor de derde keer in 22 jaar tijd van het faillissement wordt gered.

The Walt Disney Company ruim een miljard euro te investeren in het park. Deels door nieuwe aandelen uit te geven, deels door schulden over te nemen (in ruil voor aandelen). Al met al komt er hierdoor zo’n 250 miljoen euro beschikbaar voor verdere investeringen.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.