25 jaar Disneyland Paris: 2011

Op 12 april 2017 viert Disneyland Parijs haar 25e verjaardag. In deze reeks lees je van dag tot dag hoe elk van die 25 jaren er uit zagen. In 2011 maakt het park zich op voor de 20e verjaardag in 2012: veel opknapbeurten, maar ook, zoals het park het zelf verkoopt, veel Magische Momenten.

Een grootscheepse opknapbeurt van bestaande attracties en decoraties in beide parken en de start van renovaties in de hotels: het is ze menens in Parijs om over een jaar te stralen als nooit te voren bij de 20e verjaardag. Helaas blijkt dat dat ook geen overbodige luxe is: op 26 april breekt er een stuk decoratie af boven de laatste lifthill van Big Thunder Mountain. Vijf mensen raken gewond.

De attractie blijft, inclusief een al geplande periode van onderhoud, een dikke maand gesloten.

Het incident lijkt langzaam duidelijk te maken dat het niet allemaal even soepel loopt in Parijs: de feestelijke terugkeer van radarboot de Molly Brown bijvoorbeeld (gevierd met een heus fan-event waar alle opknapbeurten uitvoerig en trots aan de blogcommunity worden gepresenteerd), was nodig nadat de boot door jarenlang gebrekkig onderhoud van top tot teen opnieuw gebouwd moest worden.

Net als het schip van Kapitein Haak, overigens: deze wordt ook volledig opgeknapt omdat hij volledig aan het vergaan was.

Positieve zaken! Het kasteel van Doornroosje krijgt een nieuwe lik verf, met een ietwat aangepast kleurenschema. In Disney Village opent de nieuwe broodjeszaak Earl of Sandwich en op 15 november verwelkomt het park haar 250 miljoenste gast.

Nieuw in het Disneyland Park is The Princess Pavillion: op de plaats van de voormalige Small World postshow (een door de France Telecom gesponsorde ruimte) kunnen gasten op de foto met uiteenlopende Disney prinsessen.

De komst van de deze meet & greet lokatie past mooi binnen het concept van het Magical Moments jaar, waarin meerdere figuren permanente fotolokaties krijgen. Zo verrijst er een set met lamp voor Aladdin, krijgen Baloo en King Louie een vaste spot in Adventureland en kun je de nieuwste prinses Rapunzel in Fantasyland ontmoeten.

Er zijn ook meerdere nieuwe shows: eentje met Peter Pan in Adventureland en op het nog altijd Central Plaza blokkerende podium voor het kasteel ontvangen Sorcerer Mickey, Merlijn en Aladdin meerdere prinsen en prinsessen. In het Walt Disney Studios Park wordt Lightning McQueen vast onderdeel van de Motor Stunt Show.

De meest spannende ontwikkeling daar laat helaas nog even op zich wachten: de al enkele jaren rondzingende Ratatouille attractie leek te komen toen het hoofd van Chef Gusteau korte tijd te zien was op de boog richting Tot Story Playland, maar het blijft vooralsnog angstvallig stil. Op gelekte concept art na…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.