25 jaar Disneyland Paris: 2010

Op 12 april 2017 viert Disneyland Parijs haar 25e verjaardag. In deze reeks lees je van dag tot dag hoe elk van die 25 jaren er uit zagen. Daar waar 2009  in het teken stond van de klassieke Disney figuren,  2010 staat in het teken van “The New Generation” Toy Story, Ratatouille en The Princess and the Frog maken op meerdere manieren hun opwachting in de parken.

2010 is het jaar waarin het Walt Disney Studio’s park een wereldprimeur heeft: ’s werelds eerste Toy Story Playland wordt in augustus geopend. Bezoekers worden bij het betreden van het nieuwe themagebied onderdeel van de Toy Story wereld als zij Andy’s achtertuin binnenlopen. De 3 min of meer “off the shelf attracties” schroeven het attractieaantal in het park behoorlijk op. Ondanks hun lage capaciteit zijn RC Racer, Toy Soldiers Parachute Drop en Slinky Dog Zig Zag Spin direct favoriet bij families. Het betekent bovendien een gebied dat, na Toon Studios, breekt met het overall thema van een werkende studio.

The New generation Festival brengt vernieuwingen in de shows en parades in beide parken. Remi en Emile, de twee hoofdrol-ratten uit Ratatouille, maken hun opwachting in de Stars’n’ Cars parade in de Studios.  In het Disneyland park maakt de Disney Showtime Spectacular’ zijn debuut met onder andere The Incredibles en Toy Story. De Once Upon a Dream parade krijgt een nieuwe ster: Tiana verrijkt de Dreams of Romance praalwagen.

Ook in het Disneyland Park opent een ‘nieuwe’ attractie: Captain EO keert terug in Discoveryland, als hommage aan de in 2009 overleden King of Pop.

Ook buiten de parken wordt er vooruitgang geboekt. Op 14 september komen Disney, de Franse Staat en enkele overheidsorganen overeen om in ieder geval tot en met 2030 het Val d’Europe gebied verder te ontwikkelen. Belangrijk onderdeel hiervan is het Village Nature vakantiepark dat op 24 november wordt aangekondigd: een intensieve samenwerking tussen Euro Disney SCA en Pierre & Vacances Center Parcs.

Op 6 december wordt de eerste officiële iOS (Iphone/iPad) app voor Disneyland Paris gelanceerd. De Adrois versie (voor Samsung, HTC en andere merken) volgt een aantal maanden later.

Eén reactie

  1. Misschien totaal overheen gekeken, maar waar kunnen we The Princess and the Frog vinden in de parken?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.