25 jaar Disneyland Paris: 2009

Op 12 april 2017 viert Disneyland Parijs haar 25e verjaardag. In deze reeks lees je van dag tot dag hoe elk van die 25 jaren er uit zagen. In 2009 staat het resort in het teken van de 80e verjaardag van Mickey Mouse: het is tijd voor Mickeys Magical Party!

Als onderdeel van dit seizoen opent er wederom een nieuwe attractie in het Walt Disney Studios Park: in Playhouse Disney Jr. beleven handpoppen van onder andere Mickey, Minnie, Goofy, Donald, Katrien en Winnie de Pooh en z’n vriendjes een paar spannende avonturen, gericht op de allerkleinste bezoekers. De show wordt meerdere malen per dag opgevoerd in het pand waar voorheen de Disney Channel attractie te vinden was, naast het in 2008 geopende Stitch Live!

Ook nieuw in het Studios Park is de Disney Stars n Cars Parade, vers geïmporteerd uit Orlando. De optocht van gedecoreerde oldtimers vol Disney-figuren wordt speciaal voor Parijs aangevuld met een wagen voor de dan net nieuwe figuren uit de Pixar-film Ratatouille.

Ook nieuw in het Studios Park: een door het park trekkende show rondom de populaire tienerfilm High School Musical 2.

In het Disneyland Park verdwijnt het ’15’ logo van het kasteel om plaats te maken voor een groot Mickey-hoofd waar Mickey, Donald en Goofy uithangen. Ook nieuw: een groot podium midden op Central Plaza, waar de nieuwe show It’s Party Time With Mickey and Friends te zien is.

Ook rijdt Minnie’s Party Train meerdere keren per dag over Main Street, USA: het treintje reed jarenlang mee als onderdeel van de Wonderful World of Disney Parade en was in 2007 en 2008 te zien als Character Express. Nu volledig uitgedost in Minnie’s kenmerkende wit-rode polka dots, maar ook weer met je grootste Disney-vrienden aan boord.

Na een dag vol met deze nieuwigheden even een opkikker nodig? Daarvoor kun je vanaf 1 juli terecht in Disney Village, waar een vestiging van Starbucks haar deuren opent.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.