25 jaar Disneyland Paris: 2007

Op 12 april 2017 viert Disneyland Parijs haar 25e verjaardag. In deze reeks lees je van dag tot dag hoe elk van die 25 jaren er uit zagen. In 2007 viert het park zijn 15e verjaardag. Het is een jaar vol feestelijkheden en nieuwe toevoegingen!

De 15e verjaardag is nog steeds een mijlpaal waar de fans met weemoed aan terugdenken. Met ‘the year to be here’ als slogan en  Lumière als gastheer worden de bezoekers van het park ondergedompeld in een jaar vol verrassingen, vernieuwingen én verbeteringen in beide parken.

Speciaal voor de verjaardag is het kasteel uitgerust met een gouden beelden van de bekende Disney figuren die elk een kaars vasthouden. Elke avond worden zij tijdens de ‘Candlebration’ ontstoken op het prachtig versierde kasteel, als ware het een grote verjaardagstaart.

De Disney’s Once Upon a Dream Parade beleeft dit jaar zijn première. Het is een mix van 15 jaar Disneyland Paris parades. 8 grote praalwagens, geconstrueerd volgens het back-to-back principe (elke wagen symboliseert 2 verhalen) glijden langs het kasteel en door Main Street. De muziek is afgestemd op de wagens die je op dat moment passeren, een enorme hoeveelheid aan characters én voor het eerst in de geschiedenis een geursensatie maken het een prachtige parade. De parade blijkt een hit en zal uiteindelijk zo’n 5 jaar lang draaien.

In de Walt Disney Studios wordt eenvoorzichtge stap gezet in meer gethematiseerde gebieden Toon Studio is de opvolger van Animation Courtyard en wordt gepresenteerd als een werkende studio voor ‘Toons’. Elke attractie is een Set, met een duidelijke backdrop om het beeld compleet te maken.  Art of Animation en Animagique worden hiermee het Front Lot van Toon Studio. Het gebied wordt uitgebreid met de Cars race rally (Cars Quatre Roue Rallye) en Crush’s Coaster, een nieuwe E-ticket ride. het is een zogenaamde achtbaan, die zo van de plank komt, maar door de overweldigende thematisatie, het buitengedeelte en de aanwezigheid van prachtige animatronics en projecties groeit deze attractie al snel uit tot de favoriet van jong en oud.

Even verderop opent op 22 december nog een echte E-Ticket: iets later dan verwacht arriveert de Tower of Terror in Parijs. De toren zal overigens pas in april 2008 officieel geopend worden. De toren toont sterke overeenkomsten met de Tower in Disney’s California Adventure .

In Auberge de Cendrillion kunnen de bezoekers een exclusieve maaltijd met de prinsessen boeken. Voor zo’n € 70,00 pp lunch je in het gezelschap van Assepoester, Belle, Ariel, Doornroosje en Sneeuwwitje.

Hotelgasten kunnen dit jaar voor het eerst rekenen op een fraai exra-tje: De Extra Magic Hours worden geintroduceerd, waardoor het park exclusief voor hen een uurtje eerder opengaat en een flink aantal attracties met minimale wachtrij beleefd kan worden.

In 2007 breid ook het TGV Netwerk verder uit, waardoor Disneyland Paris nu voor zo’n 37 miljoen Europeanen per trein bereikbaar is geworden. Met 14,5 miljoen bezoekers werpen de nieuwe attracties en show direct hun vruchten af.

 

2 reacties

  1. Wat is het toch heerlijk om iedere dag even terug in de tijd te gaan voor het feestgedruis gaat beginnen. Bedankt voor jullie tijd en moeite om zo’n mooi overzicht te maken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.