25 jaar Disneyland Paris: 2006

Op 12 april 2017 viert Disneyland Parijs haar 25e verjaardag. In deze reeks lees je van dag tot dag hoe elk van die 25 jaren er uit zagen. In 2006 opent voor het eerst sinds Space Mountain in 1995 een nieuwe attractie in het Disneyland Park: Buzz Lightyear’s Laser Blast!

Nadat in 2005 Le Visionarium voorgoed sloot begon het driftige bouwen in het nu verlaten gebouw in Discoveryland om in het voorjaar van 2006 weer open te gaan onder de naam Buzz l’Éclair Bataille Laser. Of toch liever Buzz Lightyear Laser Blast? Hoe je het ook noemt: deze attractie heeft in zo’n beete alle Disney-parken ter wereld een andere naam: Buzz Lightyear’s Space Ranger Spin (Magic Kingdom), Buzz Lightyear’s Astro Blasters (Disneyland Anaheim, Hong Kong Disneyland en Tokyo Disneyland), Buzz Lightyear Planet Rescue (Shanghai Disneyland)… maar het idee is het zelfde: vanuit een omnimover schieten op interactieve doelen, Zurg verslaan en een zo hoog mogelijke score opbouwen.
Tot op de dag van vandaag verdeelt de attractie de fan-community: volgens de puristen is het de ride die als eerste het zo kenmerkende visionair-karakter van Discoveryland aan durfde te tasten, maar tevens ook een veel groter succes dan voorganger Le Visionarium bij het publiek. Overigens: voor wie maar met moeite afscheid kan nemen van Le Visionarium: Nine eye, de robot uit de attractie, is nog steeds verstopt in de Buzz Lightyear ride. Als je de grote rode robot in het begin goed bestudeert kun je haar vlak achter hem waarnemen.

 

In het Studios Park zijn vooral heel veel schuttingen te vinden: de aangekondigde transformaties van het rechterdeel naar Toon Studio’s en het middenstuk naar een Hollywood Boulevard maakt van het park een Fences Paradise. Ook de bouw van de Tower of Terror is moeilijk te missen!

Er is dit jaar ook al resultaat te zien: aan de rechterzijde van Studio 1 verrijst een permanente Monsters Inc fotolokatie: een deur, een vastgenagelde Mike Wazowski, twee CDA agenten en interactieve Scream Monitors vormen al een mooi totaalplaatje en dan komt Sulley ook nog eens regelmatig langs voor foto’s!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.