25 jaar Disneyland Paris: 2005

Op 12 april 2017 viert Disneyland Parijs haar 25e verjaardag. In deze reeks lees je van dag tot dag hoe elk van die 25 jaren er uit zagen. In 2005 viert moederpark Disneyland Anaheim haar 50e verjaardag en alle Disneyparken vieren mee, ook wij in Parijs!

Om de 50e verjaardag te vieren, ontvangen alle Disney-parken ter wereld iets nieuws: zo wordt ‘onze’ motorstuntshow gekloond naar Disney’s Hollywood Studio’s in Orlando. Wij krijgen Wishes: een nieuwe vuurwerkshow, afkomstig het Magic Kingdom. Nou ja, een soort van. Want waar ze in Orlando heel wat vuurwerk afsteken bij een gemiddelde Wishes-show is het in Parijs als gevolg van klagende omwonenden altijd een stukkie minder…

Maar er komt meer, nog veel meer: dankzij een financiële herstructurering kan Disneyland een ambitieus meerjarenplan aankondigen: de upgrade van Space Mountain naar Mission:2 in 2005, de komst van Buzz Lightyear Laser Blast in 2006, het nieuwe themagebied Toon Studio in 2007 en de langverwachte Tower of Terror in 2008.

Om fase 1 van de uitbreidingen te realiseren, kunnen gasten op 15 januari 2005 voor het laatst van de aarde naar de maan worden geschoten: op 9 april opent Space Mountain als Mission:2 met een nieuwe verhaallijn, nieuwe effecten, een lancering van onderin het kanon in plaats van halverwege en nieuwe onboard muziek. Hoewel sommige effecten een mooie toevoeging zijn, wordt vooral de muziek van de oorspronkelijke rit nog dagelijks gemist door de die-hard fans…

Het Jungle Book Carnaval keert in licht gewijzigde vorm terug in februari onder de naam Kids Carnaval. En zin om de parken eens van grote hoogte te bekijken? Dat kan met de nieuwe Panoramagique luchtballon bij Lake Disney, die op 9 april de eerste bezoekers mee de lucht in neemt.
In mei neemt Karl Holz het stokje over van André Lacroix als CEO van EuroDisney. In het Studios Park, dan ook nog het vaste honk voor alle nieuwe Disney-figuren, nemen Chicken Little en Abby Mallard hun intrek op het plein voor Animagique met een outdoor foto-opportunity. Ook is Chicken Little niet te missen bij het betreden van het park: een gigantisch billboard wordt voor de ingang van Studio 1 geplaatst.

Ook het kerstseizoen brengt een nieuw element: op Main Street USA verschijnen de ‘Enchanted Fairytale Illuminations’: grote, witte lantaarns met prinsessen, kralen en kronen. Niet per se heel subtiel, wel feestelijk.

Eén reactie

  1. Ja dit was een leuk jaar. Volgens mij was dit het eerste jaar dat ik me jaarkaart had. Vaak geweest dat jaar. Nu even over 2005. Natuurlijk is het jammer dat ze space mountain gingen wijzigen maar mision 2 vind ik wel erg mooi gemaakt en straks hyperspace mountain. Ik vind het wel wat dat ze attracties upgraden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.