25 jaar Disneyland Paris: 2004

Op 12 april 2017 viert Disneyland Parijs haar 25e verjaardag. In deze reeks lees je van dag tot dag hoe elk van die 25 jaren er uit zagen. In 2004 opent er een jungle-enclave in Discoveryland en sluit een klassieker daar voorgoed de negen ogen…

Het is in 2004 de belangrijkste toevoeging aan het resort: de groots opgezette Legend of the Lion King Show. Opvallend? De show wordt opgevoerd in het Videopolis Theater in Discoveryland. Waar voor de gelegenheid ook ineens levensgrote beelden van Afrikaanse dieren worden geïnstalleerd. Dat die dieren niks te zoeken hebben in een themagebied rondom visionairs, toekomst en ontdekkingen lijkt weinig uit te maken.

Discoveryland-puristen krijgen in het najaar van 2004 een wellicht nog zwaardere klap te verwerken als Le Visionarium sluit: de 360 graden film rondom robot Timekeeper en zijn vliegende assistent Nine-Eye die met Jules Verne door Europa vliegen is op 5 september voor het laatst te zien. In 2006 gaat het gebouw weer open, maar dan als Buzz Lightyear’s Laser Blast.

Het voorjaar van 2004 brengt drie nieuwigheden. Voor het eerst organiseert Disneyland Paris een paasseizoen. inclusief de mogelijkheid voor kinderen om eieren en mandjes te versieren. Rondom het schip van Kapitein Haak in Adventureland is de show Peter Pan to the Rescue te zien, waarin Haak en Vetje voor het eerst als face character hun opwachting maken.

En met flink wat bombarie en een hele rij Europese voetballers als gast opent vlak naast Sequoia Lodge de eerste vestiging op het Europese vasteland van de Manchester United Soccer School. Heel lang houdt de voetbalschool het niet vol: kennelijk willen kinderen als ze naar Disneyland Paris gaan liever een achtbaan in dan het voetbalveld op…

In het Walt Disney Studios Park is er ook een nieuwe show: Lilo & Stitch Catch A Wave Party is in het zomerseizoen te zien op Production Courtyard.

 

Op 9 juni viert Donald Duck zijn 70e verjaardag met een speciale viering in het park; voor de gelegenheid ontwerpt topdesigner Karl Lagerfeld een speciaal t-shirt, dat uitsluitend in het park te koop is.

Het Halloweenseizoen brengt de terugkeer van de Pumpkin Men, maar nu met verder uitgebreide verhaallijn: in Frontierland wordt een speciale Pumpkin Patch ingericht waar te zien is hoe de Pumpkin Men als kleine baby-pompoentjes ter wereld komen met slechts 1 doel voor ogen: alles oranje verven. En waar die verf vandaan komt? Uit de kern van Big Thunder Mountain! Een imposante installatie in Thunder Mesa pompt de hele dag verf uit de berg.

Tijdens de Halloween Soiree is er — vooralsnog helaas eenmalig – een eenmalige projectieshow te zien op Phantom Manor. Voor herhaling vatbaar wat ons betreft!

Eén reactie

  1. Ja die projectie show moeten ze zeker terug brengen wat was dat gaaf zeg. Ook de avond voor volwassen was erg leuk hopelijk komt die ook nog terug.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.