25 jaar Disneyland Paris: 2001

Op 12 april 2017 viert Disneyland Parijs haar 25e verjaardag. In deze reeks lees je van dag tot dag hoe elk van die 25 jaren er uit zagen. In 2001 wordt Main Street, USA ondergedompeld in circussferen: het Toon Circus is in de stad!

2001 is een relatief rustig jaar voor Disneyland Paris: terwijl er naast de deur druk wordt gebouwd aan het volgend jaar te openen Studios Park, verwelkomt Disneyland op 10 januari haar 100 miljoenste bezoeker sinds de opening in 1992.

In Val d’Europe openen SeaLife en het RER station, waarmee het jonge stadje in rechtstreekse verbinding met Disneyland en de stad Parijs komt te staan.

Op 5 december viert het park de 100ste geboortedag van Walt Disney met een eenmalige optocht van 100 characters en 100 kinderen op Main Street USA.

De grote nieuwigheid in het park was te zien van maart tot en september: Toon Circus, een kleine parade bestaande uit drie floats waarop Goofy en de roze nijlpaarden uit Fantasia acrobatische capriolen uithalen. Ook de trein van Dombo reed mee. Veel clowns en ook de dan relatief zeldzame figuur Roger Rabbit maakt deel uit van de lineup.

Als de parade niet langskomt is het nog moeilijk ontsnappen aan het thema: heel Main Street USA is uitgedost met circusversieringen — helaas niet allemaal even smaakvol.

Eén reactie

  1. ‘helaas niet allemaal even smaakvol’…….dat is nog zacht uitgedrukt. Krijg hier spontane migraine van 😛

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.