25 jaar Disneyland Paris: 1998

Op 12 april 2017 viert Disneyland Parijs haar 25e verjaardag. In deze reeks lees je van dag tot dag hoe elk van die 25 jaren er uit zagen. In 1998 introduceerde het park misschien wel de grootste oorwurm sinds de muziek van It’s A Small World: hey there hi there ho there…

Onder de noemer The Year of Disney Classics primeurden er in 1998 niet minder dan drie nieuwe shows, een nieuwe vuurwerkshow en een nieuwe parade in het park.

In Videopolis opent de show Mulan, La Legende, vol Chinese acrobatiek. Winnie the Pooh and Friends, Too is te zien op het Royal Castle Stage en in het Chaparral Theater begint de langlopende kerstfavoriet Mickey’s Winter Wonderland.

Tinker Bell’s Fantasy in the Sky is de naam van het nieuwe vuurwerkspektakel dat in de zomeravonden te bewonderen is, maar de grote blikvanger in het entertainmentaanbod van 1998 is toch wel de Wonderful World of Disney Parade. Natuurlijk vanwege de mooie praalwagens: niet minder dan 13 stuks, gebaseerd op Disney klassiekers als Steamboat Willie, The Little Mermaid, Beauty and the Beast en Aladdin. Maar ook zeker vanwege de ontzettend catchy themesong Dancin’ A Catchy Rhythm, dat, net als de parade zelf, op een korte onderbreking in 1999 en 2000 na, liefst tot 2007 dagelijks te horen zou zijn in het park.

In 1998 sluit ook één van de Opening Day attracties: op 17 augustus konden bezoekers voor het laatst mee op missie met Captain EO: de attractie met Michael Jackson in de rol van zingende en dansende ruimteheld sluit om een jaar later plaats te maken voor Honey, I Shrunk the Audience. Niemand kon toen nog vermoeden dat een slordige tien jaar later Captain EO terug zou keren…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.