25 jaar Disneyland Paris: 1996

Op 12 april 2017 viert Disneyland Parijs haar 25e verjaardag. In deze reeks lees je van dag tot dag hoe elk van die 25 jaren er uit zagen. 1996 jaar is een relatief rustig jaar. Drie recente films krijgen een eigen event en er is een fikse brand in hotel Sequoia Lodge!

De succesvolle opening van Space Mountain in 1995 laat zich een jaar later flink gelden: in 1996 verwelkomt Disneyland Paris haar 50 miljoenste bezoeker.

De Golden Age of Animation bij Disney en de opkomst van Pixar gaan niet onopgemerkt voorbij: gasten worden getrakteerd op de Totally Toy Story Parade op Main Street, terwijl in Frontierland de show Pocahontas – Le Spectacle te zien is, beiden gebaseerd op de meest recente bioscoophits.

Beide films laten ook een meer blijvend stempel achter op het park: op de plaats van de in oktober 1994 gesloten Indian Canoes attractie komt de Pocahontas Indian Village speeltuin, terwijl in een tent achter Space Mountain Buzz Lightyears Pizza Planet restaurant opent.

Op 8 september breekt in de vroege ochtenduren een fikse brand uit in hotel Sequoia Lodge. Alle 1500 gasten moeten worden geëvacueerd. Omdat de meesten van hen zich al aan het voorbereiden waren op de opening van het park om 8 uur verloopt de evacuatie soepel: in 20 minuten staan alle gasten buiten. Enkele 100 gasten hebben niet meer dan hun pyjama aan en mogen zich op kosten van Disneyland opnieuw in de kleren steken in de winkels van het resort. Er vallen geen gewonden, wel moeten enkele gasten met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis ter observatie. Grote delen van het dak en enkele tientallen kamers raken flink beschadigd door de brand.

Aan het einde van het jaar start The Carnival of Fools, een parade gebaseerd op de film Hunchback of the Notre Dame. Deze film zou in 1997 nog veel te zien zijn in het park…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.