Win het fantastische Ub Iwerks boek!

Dit prachtige boek over Disney’s ultieme uitvinder (en grootvader van The Imagineering Story documentaire op Disney+, Leslie Iwerks) kan van jou worden! Wat moet je hiervoor doen?

Schrijf, in de commentaarsectie van dit bericht, wie jouw ultieme Disney Imagineer, baas, castmember, uitvinder etc. is en waarom juist hij of zij!

In de volgende D-Tales aflevering maken we de winnaar bekend!

12 reacties

 1. Natuurlijk zijn er heel veel geweldige mensen die voor The Walt Disney Company gewerkt hebben, maar er is er maar een die boven alles en iedereen uit stijgt. Namelijk The one who started it al! Walt Disney zelf. Zonder hem hadden we niet wekelijks naar D-tales kunnen luisteren 🙂
  Ook vind ik Tony Baxter een geweldig imagineer. alleen al voor dat prachtige kasteel in Parijs met die geweldige draak er onder.

 2. Veel keus… maar na het lezen van het geweldige boek over hem moet ik toch zeggen Marc Davis. Die man stond echt aan de basis van alle classic Disney rides waar we nu nog steeds van genieten!!

 3. Mijn favoriete imagineer is Joe Rodhe, wat een excentrieke man. Ik vind het zo bijzonder dat hij van een project die hij niet leuk vind, iets bijzonders weet te maken en het verhaal tot leven brengt!

 4. Mijn ultieme Disney Imagineer is Jason Surrell. Hij heeft o.a. meegeholpen aan de vernieuwing van de Pirates Of The Carribean attractie. Door filmpersonages toe te voegen aan de attractie heeft hij ervoor gezorgd dat de jeugd van nu ook wordt aangesproken. De attractie opzich is weinig veranderd. Dit vind ik een positieve evolutie. Hierdoor is de attractie voor de mensen die de attractie van vroeger kennen nog altijd (bijna) dezelfde ervaring als vroeger. De herinneringen blijven. Ik vind bij attracties het verhaal belangrijk. Een attractie kan leuk zijn, maar met een verhaal erachter open je een nieuwe dimensie. Ik heb ook zijn boeken over ‘Haunted Mansion’ en ‘Pirates’ deze kerst gekregen en heb ze meteen verslonden. Deze boeken bevatten zoveel leuke details, overzicht van verschillen tussen verschillende Disneyparken, enz. Door deze boeken is hij nog meer mijn ultieme Disney Imagineer geworden!

 5. De vader van ons park, Tony Baxter en zijn team. Zoals het plan was hebben ze destijds het mooiste magic kingdom park gebouwd, het was dan wel met wat slagen en stoten maar al met al denk ik dat we tot op de dag van vandaag alsnog het mooiste magic kingdom. Denk aan het fantastische uitzicht wanneer je de poorten van Frontierland door loopt, het gevarieërde en werkelijk avontuurlijke Adventureland, of het prachtige steampunk Discoveryland. Uiteraard zijn er tal van andere geweldige Imagineers, maar zonder Tony Baxter hadden we nu niet het fantastische Disneyland Parijs zoals we dta nu kennen.

 6. De ultieme Disney-medewerker voor mij is toch wel Michael Eisner. Hoewel het laatste deel van zijn carrière niet zo glamoureus was, heeft hij toch vooral veel voor elkaar gekregen om de Walt Disney Company weer in de goede richting te sturen. Zoals ook is beschreven in de fantastische Imagineering Story had hij enorm veel goede (en ook hele slechte) ideeën voor het bedrijf en ik vind dat alles wat hij voor de animatiestudio’s (Little Mermaid etc.) en ook de parkdivisie van Disney (Parijs, Hollywood Studios) heeft gedaan hem een grote man een een zeer goede C.E.O. van Disney maakt.

 7. Naast de vele geweldige en grote namen in de geschiedenis van The Walt Disney Company die onherroepelijk een vermelding verdienen. Staat bij mij bovenaan Arneil de Witt. Hij was castmember en werkzaam als greeter bij Disney’s Port Orleans resort. Arneil is een castmember op leeftijd met wortels in Groningen die mij het meest heeft geraakt. Allereerst de allereerste aankomst waar hij mij tegemoet kwam met de zo bekende “Welcome home!” (kippenvel) een hug erbij, en meteen doorhebben dat we uit Nederland komen! Dus dan “Welkom thuis!” (weer kippenvel).

  Er ontstond een band met deze lieve man. Iedere ochtend en middag als we kwamen en gingen voelde het werkelijk of we thuis kwamen, hij stond er altijd ,geïnteresseerd in de dag en waar we geweest waren, hij vond het heerlijk om honderduit over zijn Groningen te praten met ons en gaf ons kortom werkelijk het gevoel van thuiskomen in voor ons de meest Magische plek ter wereld.

  Het zijn deze kleine maar o zo mooie ontmoetingen en persoonlijke interacties die voor mij het verschil kunnen maken tussen een wel of niet geslaagde Disney-trip.

  Afgelopen jaar is Arneil met pensioen gegaan, een allerliefste video hiervan verscheen online https://youtu.be/Del5N8sn_eg

  Dus .. deze is voor Arneil, Port Port Orleans resort!

  • Ik kan dit alleen maar onderschrijven! Een fantastische, lieve man die ook onze tijd in Port Orleans zeker heeft verrijkt met zijn hartelijkheid en de leuke gesprekken. Blij om te zien dat alles goed met hem gaat!

 8. Mijn favoriete Imagineer is toch Tony Baxter, met name door het prachtige ontwerp van Disneyland Parijs. Ook ben ik fan van hem, doordat hij er heeft gezorgd dat de submarine attractie in Anaheim is gebleven door het te updaten met Finding Nemo. Ik heb deze attractie afgelopen oktober voor het eerst bezocht en het was een zeer unieke ervaring!
  Mijn favoriete baas van The Walt Disney Company (naast Walt zelf natuurlijk) is een naam die misschien controversieel is: Michael Eisner. Zijn laatste jaren bij het bedrijf waren wel minder, maar de tijd dat hij samen met Frank Wells het bedrijf (met name de parken en animatie films) uit het slop heeft gehaald en de bouw van Disneyland Parijs is ongekend. Het kan vergeleken worden met de terugkeer van Steve Jobs bij Apple. Ook heb ik het idee dat hij een echte passie had voor de parken in deze tijd, iets wat ik nu minder voel bij Bob Iger.
  Mijn favoriete castmember was een medewerkster bij Star Wars Launch Bay in Hollywood Studios. Nadat ik lang in de rij had gestaan voor een meet and greet raakten we aan de praat en toen ze merkte dat ik groot Star Wars fan was, gaf ze me een gratis Fastpass voor Star Tours. Super gastvriendelijk!

 9. Mijn favoriete Imagineer is de eerste vrouw die als zodanig werd aangesteld: Harriet Burns
  Ze begon aan de sets en attributen voor de Mickey Mouse Club. Zij was het meisje dat Mouse Clubhouse maakte en ze op hakken en in een rok klusjes ging doen met onder andere schuurmachines en boren. Hiermee was ze ook de best geklede medewerker die Walt toen had. Tijdens haar werk voor WED zat ze samen aan een bureau met Fred Joerger. Hij was modelbouwer voor Disneyland Park. Uiteindelijk begon Harriet steeds meer samen te werken met Fred en werkte ze aan diverse modellen voor winkels en attracties. Samen met Fred en Wathel Rogers waren zij verantwoordelijk voor alle modellen die gemaakt werden en stonden deze drie bekend als WED Model Shop, wat uiteindelijk de eerste drie Imagineers waren. Ze werkte voor verschillende Disney parken en was betrokken bij de uitstraling van Pirates of the Caribbean en The Haunted Mansion.

 10. Uiteraard ben ik het met alle voorgaande namen helemaal eens, Tony Baxter kent natuurlijk iedereen, maar ook Bob Gurr, de ‘uitvinder’ van alle transportmiddelen, Marc Davis, met al zijn humor in zijn fantastische tekeningen voor bijv the Haunted Mansion, maar ik mis in dit rijtje toch wel de naam van John Hench, wat een prachtige dingen heeft hij gemaakt! In de tijd de rechterhand van Walt, en gaf zich soms zelfs in het park soms zelfs voor Walt uit, zodat die makkelijker kon verplaatsen.

  John had, zoals ik heb kunnen lezen echt overal kijk op, wist de juiste toon te zetten, met de juiste kleurenpaletten. Al vanaf 1939 in dienst bij Disney, maar een groot deel van zijn carrière werkzaam voor Imagineering waar hij werkelijk prachtige concepten tekende, veelal voor futuristische toevoegingen. Echt een imagineer in de voetsporen van Walt zelf.

 11. Mijn ultieme cast member is de character attendant van Goofy en Donald tijdens het character breakfast in Disney’s Vero Beach Resort, Florida. Rosalin, een hard werkende vrouw, wonend in Miami. Zelf was ze deels afgekeurd voor een baan. Echter zijn er 2 redenen waarom Rosalin bij Walt Disney Compagny werkt. Ze zei dat de twee redenen de onbetaalbare reacties van de kinderen en hun ouders bij het ontbijt zijn, en haar eigen kinderen waarvoor ze werkt die ze onbeperkt mee mag nemen naar Walt Disney World. Daarnaast heeft Rosalin mij geïnspireerd en mij gewezen op het Disney College Program waar ik nu serieus over aan het nadenken ben. De passie die ze had voor het bedrijf en haar gasten was geweldig om te zien en te horen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.