Aankondiging: een speciale D-Tales

Aanstaande dinsdagavond nemen we D-Tales 192 op en we hebben een speciale gast: Gijs van Winkelhof. Gijs plaatst met regelmaat prachtige piano uitvoeringen van de mooiste Disneymuziek online. Sinds november 2018 treedt Gijs regelmatig op als pianist in het Disneyland Hotel in Disneyland Parijs. Maar ook deze fantastische vertolkingen zijn van zijn hand!

In D-Tales gaan we het met Gijs hebben over zijn passie voor Disney en dan in het bijzonder de Disney muziek. We zijn op dit moment de voorbereidingen aan het treffen om de uitzending live te kunnen streamen! En, als kers op de taart, jullie ook in te laten bellen! Dat laatste is nog even met een slag om de arm!

Wat we jullie nu al willen vragen: geef ons, middels een reactie op dit bericht, jouw muzikale wens door. Oftewel: welke Disney Muziek zou jij Gijs willen horen spelen? De leukste, mooiste, meest bijzondere zullen door Gijs uitgekozen worden!

Meer informatie over Gijs en zijn muziek kun je vinden op zijn site.

21 reacties

 1. Er is zoveel mooie Disneymuziek. Pirates of the caribbean mag niet ontbreken.

 2. Even een kleine lijst met verzoekjes:
  (een deel van) Steamboat Willie
  Bundle of Joy (uit Inside Out)
  Colette Shows Him Le Ropes (uit Ratatouille, is ook het nummer dat je hoort bij het uitstappen van de attractie)
  Ducktales (Woohoo!)
  Married Life (uit Up. En ook soms Main Street)
  Something Wild (Uit Pete’s Dragon, de 2016 remake)
  Baroque Hoedown (Main Street Electrical Parade)
  Grim Grinning Ghosts (Haunted Mansion/Phantom Manor)

  Take your pick!

 3. Nou, met There’s a Great Big Beautiful Tomorrow en de melody van Soarin over California maak je deze jongen al heel erg blij! 😀

 4. The Lion King Suite! ❤️

 5. Wow wat een fantastisch leuk idee!!

  Ik zou heel graag wat stukken uit Discoveryland willen horen, bijvoorbeeld:
  De la terre a la lune van Space mountain
  Another part of me of Change the world van Captain EO.

  Zip-A-Dee-Doo-Dah van Splash Mountain/Song of the South
  Baroque Hoedown van The Mainstreet Electrical Parade

  En een hele rare guilty pleasure haha, uit het Kerstseizoen, Carol of the Bells welke gedraaid wordt op Mainstreet USA.
  https://www.youtube.com/watch?v=QAGNPdH9xo8

  Groetjes,

  Dennis

 6. Go the Distance uit Hercules

 7. Atlantis van de film Atlantis The Lost Empire. Episch!!

 8. The bells of Notre Dame. Naarmate ik ouder wordt, ga ik The Hunchback of Notre Dame steeds meer waarderen en dit nummer samen met Heaven’s light/Hellfire geven mij iedere keer weer kippenvel! Prachtig

 9. Part of your world – The little mermaid
  Just around the riverbend – Pocahontas
  Zijn 2 van mijn favorieten.

 10. Feed the birds? Walt’s favoriet?

 11. Ik speel zelf euphonium en heb tijdens mijn lessen veel gebruik gemaakt van disney muziek. Met ‘god help the outcasts’ (klokkenluider van de notre dame) kreeg ik mijn familie in tranen. hakuna matata was het eerste nummer wat ik weer kon spelen nadat ik mijn beugel kreeg. kort samengevat heeft disney muziek een belangrijke rol in mijn leven gehad en nog steeds. Zo brengt ‘show yourself’ me kippenvel op de overgang met ‘All is Found’. En gaat ‘zip a dee doo daa’ (splashmountain versie) moeilijk uit mijn hoofd. maar er is één muziek stuk waar helaas nog geen goed versie van luisterbaar is.
  Mystic manor – danny elfman: waarbij het stuk met groot koper mijn favoriet is.

 12. Ooh superleuk en al helemaal live als dat lukt! Kijk laatste weken elke keer de live-streams van Gijs, kan echt genieten van de muziek.
  Een muzikaal rondje(medley) door Disneyland Parijs lijkt mij gaaf:bijvoorbeeld: Main Street muziek, Pirates, Small World, parade/show 😀

 13. Oeoeh, dat vooruitzicht klinkt mij als muziek in de oren 😉

  Ik zou vooral de meer ‘obscure’ nummers van Disney-hofcomponist Alan Menken willen horen, daar zijn m.i. veel te weinig versies van te vinden. Dan doel ik vooral op:

  “Compass of your Heart” (Sinbad’s Storybook Voyage, Tokyo DisneySea)
  “The Galavant theme” (ABC-serie, dus technisch gezien Disney, én een parodie op de Disney sprookjes met prachtige ‘échte’ Disney songs van Menken)
  Een “Tangled the Series medley” (Tangled the Series) Die show heeft ook meerdere prachtige nummers gekregen die minstens even goed zijn als “At last I See the Lights” maar veel minder bekend zijn. Vooral “Wind in my Hair”, “Life after Happily Ever After”, “Let Me Make you Proud”, “Ready as I’ll Ever be”, “Waiting in the Wings” & “Everything I ever Thought I Knew” zouden samen tot een prachtig geheel gegoten kunnen worden .

  • Ik bedenk me nu net dat Duel of the Fates uit The Phantom Menace ook wel enorm mooi kan zijn op piano. En de introtune van Futurama (van Fox) lijkt me ook leuk (ook al kan je discussiëren of het wel écht Disney is)

  • Oh ja, er zit zo’n leuke muziek in Tangled – The Series! Set yourself Free is toch wel mijn favoriet!

 14. Muziek uit Wall-E natuurlijk! Wij draaiden op onze bruiloft “Eve” en “Define Dancing” tijdens de inloop vlak voor de ceremonie. Dat zorgde voor zo’n mysterieuze maar toch romantische sfeer. Een hele mooie soundtrack die wel wat extra aandacht verdient 🙂

 15. […] Let op! Vanavond hebben we een heel bijzondere D-Tales, met pianist Gijs van Winkelhof. Hier lees je alles over de opname en de livestream! […]

 16. Alles kan / anything can happen uit de musical Mary Poppins is zeker in deze tijd een nummer waar je misschien een positieve boodschap voor jezelf uit kan halen. Zo’n prachtig nummer.

 17. Via twitter heb ik deze suggestie gedaan:
  Een piraten medley met een overlap van Peter Pan naar Pirates of the Caribean. Twee topattracties naast elkaar in de parken en twee topfilms.
  ’A pirate’s life’->‘Never smile at a crocodile’->‘He’s a pirate’ Piratenvlag

  Gijs, Bring it on mate 👊🏻

  Ben benieuwd vanavond

 18. Even mijn reactie van Facebook gekopieerd:

  When you wish upon a star (your dreams come true). Heeft een persoonlijke betekenis voor mij, want deze tekst staat op de armband die ik kreeg van mijn vader voor hij overleed 2,5 jaar geleden, en de spreuk is altijd iets gebleven waar ik me aan vast heb gehouden. Tot 2018 heb ik het heel moeilijk gehad, maar sinds ik met mijn vriend samen ben, kan ik zeggen dat mijn wens is uitgekomen, en ons geluk zal over een paar maanden worden bekroond met een kindje. Het liedje staat dus zowel symbool voor de verbintenis met mijn overleden vader, als het blijven houden van hoop in zware tijden en mijn huidige geluk. Bovendien is het natuurlijk het ultieme Disney-lied, waarvan de melodie jarenlang ook de “Themetune” was voorafgaand aan elke film.

 19. Min favoriet op dit moment is toch wel show yourself uit Frozen 2. Begint mooi klein, maar pakt enorm uit. Once upon a dream een goede 2e. Mijn dochter van bijna 5 (2 mei) vind ooit zal ik gaan geweldig, net als Let it goooooo.
  Ik heb ook vaak part of your world in mijn hoofd. Zomaar. Of I’ve got a dream van Rapunzel. Eigenlijk teveel om op te noemen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.