Skip to content →

Disney Sand Oostende

Luisteraar en volger Tim van Loon bezocht Disney Sand in Oostende en stuurde ons een uitgebreid fotoverslag en delen uit zijn tekstuele verslag:

Dit jaar staat in het teken van 25 jaar Disneyland Parijs. Zo prijkt op de entreetickets en posters, maar bovenal op hét Parijse kasteel. Maar er was nog een kasteel… Maar dat zien we zo.

Een pluspunt van de expositie was dat er geen Franse of Nederlandse namen gebruikt werden van films. Ook geen dubbelnamen. Zelfs geen Fries of Swahili. Gewoon Engels. Dus geen Nachtmerrie voor kerstfeest, Sterrenoorlog, Caribbean Piraten of de Franse equivalenten, maar het origineel. En dat voor dit event met een Disneyland Paris relatie. De Amerikaanse invloed is dus zelfs hier merkbaar. Wow!

Nu echt naar de expositie. Allereerst hét kasteel. Rechts na de ingang staat het groots kasteel. Net als bij de ingang. Parijs en twee kastelen? Iets rijmt er niet. Is er soms een geheim kasteel? Komt er met de investeringsronde een tweede kasteel achter het bestaande Chateau? Net als in Hong Kong. Het is natuurlijk het pas geopende Shanghai zusje. Prachtig gedetailleerd.

Disclaimer: De foto’s zijn niet in volgorde van lopen. Je kunt verschillende paden lopen. Deze zijn verhard. Zoals Disney betaamd creëeren ze extra beleving voor rolstoelgebruikers en thematisering door de paden her en daar al goed te bedekken met een laag(je) zand. Door de forse wind waren sommige paden namelijk al behoorlijk bedolven.

In reviewtermen: het is mooi dat ze verticaal zijn gegaan met zoveel displays. Overall was het erg gaaf gedaan. Sommigen vond ik beduidend minder (Sparrow, Belle). Sommigen sprongen er uit met waanzinnig detail (Aristokatten, Monsters inc, Jungle Book en zeker de kastelen). Maar al met al was het mooi gedaan. Wij hebben ons er minstens een uur mee kunnen vermaken. Het was niet Superdruk, maar dat kwam zeker door het barre weer. Toch stond er geregeld een rij aan de kassa. Welke, conform de parken, niet heel snel doorliepen. Deze drukte merkte je niet tijdens het bekijken van de displays. Naast de displays hadden ze van mij hadden ze nog we wat meer mogen doen met Disney detail, zoals met horeca en merchandise (exit through the giftshop??). Daar was meer mee te doen en zeker Disney technisch. De automaten met non Disney prul zouden zo vervangen mogen worden door pluche, Marvel en Star Wars action figures. Zeker met enthousiaste kinderen en gemiste kans. Of á la vacation club een standje met info over de 25ste verjaardag. Al met al een geslaagde dag.

 

Published in Nieuws

2 Comments

  1. Thomas Thomas

    Schitterend om dit te zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *